Arbeidsongeschiktheids
verzekering

Kwaliteit en zekerheid

  • Altijd goed verzekerd
  • Schade afhandeling door adviseurs
  • Aantrekkelijke premies
  • Bepaal zelf wat je nodig hebt
iStock-187304891.jpg

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is nog niet verplicht voor ondernemers en zzp’ers, maar wordt dat wel op 1 januari 2027. Het is sowieso goed om nu al na te denken over de financiële risico als je niet meer kunt werken. Een AOV-verzekering verzekert je van inkomen. 

Wanneer een AOV-verzekering?

Je bent voor een deel of helemaal arbeidsongeschikt. Dat kan komen door ziekte, een ongeval, psychische klachten en ook door een zwangerschap. In alle gevallen is je inkomen verzekerd als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten.

Wanneer is je inkomen niet verzekerd?

In niet alle gevallen ben je verzekerd van inkomen met een AOV-verzekering. Er wordt gekeken of je bijvoorbeeld niet expres letsel hebt opgelopen. Als klachten niet vastgesteld kunnen worden door arts wordt er niet uitgekeerd. Ben je minder dan een bepaald percentage arbeidsongeschikt, dan krijg je ook niks. Dit is afhankelijk van de afgesloten verzekering.

AOV-mogelijkheden

Bij een AOV-verzekering heb je verschillende mogelijkheden, waardoor je precies kunt kiezen wat voor jouw situatie passend is. Zo kun je zelf een uitkeringsduur kiezen tot aan je pensioen. Je kunt de hoogte van het verzekerde bedrag kiezen en welke periode je zelf wilt opvangen als eigen risico. Deze en andere keuzes bepalen de hoogte van de premie. Een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben. Onze adviseurs kunnen samen met jou alle financiële risico's in kaart brengen, zodat je een goede keus kunt maken.

Maak een afspraak

Benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen

Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

De meest gestelde vragen over Verzekeringen

Zijn mijn zonnepanelen meeverzekerd?

+ -

Zonnepanelen zijn niet altijd standaard meeverzekerd, check dit in je polis. Als het niet standaard is meeverzekerd kun je hiervoor een extra dekking voor afsluiten.

Hoe wordt de verzekerde som vastgesteld van mijn inboedel en opstalverzekering?

+ -

De verzekerde som voor je verzekering wordt meestal bepaald aan de hand van de herbouwwaarde, wat de kosten zijn om je huis opnieuw te bouwen, vaak berekend met een tool. Voor je inboedelverzekering wordt de waarde van je bezittingen geschat, meestal via een inboedelwaardemeter die rekening houdt met de gemiddelde kosten van je spullen. Als je een uniek huis hebt, kan een taxatie nodig zijn om nauwkeuriger de herbouwwaarde vast te stellen.

Welke verzekeringen zijn verplicht in Nederland?

+ -

Een zorgverzekering, WA verzekering voor motorvoertuigen en een opstalverzekering als je een koopwoning hebt.

Wat is mijn eigen risico? En wat houdt het in?

+ -

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je zorgkosten maakt, voordat je zorgverzekering de rest vergoedt. In 2024 is dit €385 en dit geldt elk jaar opnieuw.

Hoe meld ik een schade?

+ -

Een schade meldt je eenvoudig via het schadeformulier. Kom je er niet uit? Neem even contact op.

Joost-Jan van der Nat
Neem contact op
Joost-Jan van der Nat
0183-441436